Activiteiten commissie

Sinds juni 2011 is onze fanfare de trotse eigenaar van een eigen verenigingslokaal in Biesland. Omdat met een nieuwe zaal ook nieuwe activiteiten kunnen worden georganiseerd, is er een activiteiten-commissie opgericht, bestaande uit een tiental enthousiaste leden.

De activiteitencommissie heeft zich als doel gesteld, om activiteiten te organiseren voor leden van de fanfare, hun familieleden en buurtbewoners. Om zo de onderlinge band binnen de vereniging en de band met de wijk Biesland in ere te houden en te vergroten.

In haar korte bestaan heeft de activiteitencommissie onder andere de volgende activiteiten georganiseerd:

Opening nieuwe zaal

In september 2011 heeft de fanfare na hard verbouwen haar eigen zaal geopend. Dit kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven. De activiteitencommissie heeft, in samenwerking met het fanfarebestuur en het bestuur van Stichting Onroerend Goed Sint Servatius, een spectaculaire opening georganiseerd.

Foto-YCJJSFYT

Na een verhuisstoet van de oude locatie naar de huidige locatie door onze wijk, nam burgemeester Onno Hoes de officiële opening voor zijn rekening door een touw door te knippen, waarna er een gongslag klonk als opening van de zaal.

Opening burgemeester Hoes

De opening ging gepaard met het Mestreechs Volleksleed, gespeeld door natuurlijk onze eigen fanfare. Na de officiële opening werd er door de fanfare nog een mooi openluchtconcert gegeven, dat veel bekijks trok.

Sinterklaasintocht

Na ongeveer 20 jaar is het de commissie gelukt om met Sinterklaas een afspraak te maken. Al die tijd was het de Sint niet gelukt om Biesland te bezoeken. Maar na lang aandringen bij de Agendapiet, heeft deze toch kunnen zorgen dat Sinterklaas ook Biesland weer zou bezoeken.

252244_428340733900586_287378635_n

Dit vond plaats op 24 november 2012. Sinterklaas kwam aan op de Susserweg, waar hij met paard en wagen, begeleid door zijn eigen Pietenkapel naar onze zaal liep. Veel kinderen hadden zich op straat al verzameld en liepen achter Sinterklaas en zijn zwarte pieten aan.

En in de zaal was het een feest van jewelste, met muziek, cadeautjes en wat lekkers. Al wilde een van de pieten wel zelf de cadeautjes hebben. Het was echt een groot succes en de Sint vond het ook bijzonder leuk.

386490_428341260567200_1458017112_n

De Sinterklaasintocht zal dan ook een jaarlijks terugkerend evenement worden, waarvoor alle kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes van harte welkom zijn. Opgeven kan via de site of via het mailadres dat in de uitnodiging zal staan.

Naast openbare activiteiten voor zowel fanfareleden als buurtbewoners, organiseert de activiteitencommissie ook activiteiten die voor de fanfareleden bestemd zijn.

Cecileafeest

Dit is het jaarlijks terugkerend feest, bedoeld om de leden van de fanfare te danken voor hun inzet van het afgelopen jaar. Elk jaar worden op deze feestavond leden gehuldigd die 12,5 jaar, 25 jaar, 40 jaar, 50 jaar en zelfs 60 jaar lid zijn van de vereniging. Er is dan iemand van de muziekbond aanwezig die de leden in het zonnetje zet, het bijbehorende speldje opspeldt en de oorkonde uitreikt.

Na de officiële plichtplegingen gaan de voetjes van de vloer en barst het feest los. Een DJ zorgt voor de muziek en zijn er zelfs bekende Maastrichtse artiesten die optreden.

SS855489

Bijna elk jaar zijn er leden die samen een act verzinnen en opvoeren tijdens de feestavond. Dit heeft al geleid tot de nodige hilariteit. Vaak staat op zo’n avond qua kleding een thema of een kleur centraal. Voor een hapje en de jaarlijks terugkerende tombola wordt traditiegetrouw gezorgd door ons eigen damescomité. En die kunnen er wat van!

Speurtocht/dropping

Jaarlijks is er een dropping of een speurtocht. Enthousiaste leden maken dan zelf een leuke tocht door de binnenstad of door de natuur van Biesland en omgeving. Onderweg moeten de leden vragen beantwoorden. Hiermee kunnen zij leuke prijzen winnen.

IMG_2558De speurtocht of dropping is een leuke, maar vooral gezellige jaarlijkse activiteit, waarbij de instrumenten even aan de kant worden gelegd, de muziekklappers even dicht blijven en wij als leden op een andere manier een gezellige middag of avond met elkaar beleven.

En natuurlijk worden de kleinsten niet vergeten!

Nieuwe activiteiten

Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten die worden georganiseerd is het zeker de moeite waard om de fanfare te volgen op Twitter. Hier leest u de actuele nieuwtjes, wetenswaardigheden en activiteiten van fanfare Sint Servatius Biesland. De fanfare kunt u vinden via @FanfareBiesland.