Servé Meerten koninklijk onderscheiden

Op donderdag 25 april jl. heeft de fanfare een serenade gebracht aan tuba speler Servé Meerten. Het bestuur was er goed in geslaagd om de reden van de serenade en de naam van het betreffend lid stil te houden.

Foto: Kenneth Tan fotografie

Na een korte rondgang door onze wijk Biesland kwamen we uit bij café – eetkamer Saint Servais. Het terras zat lekker vol en ook Servé Meerten zat op het terras. Na enkele marsen te hebben gespeeld, kwam plotseling burgemeester Hoes naar buiten die zei dat hij op zoek was naar de heer Meerten.

Verbaasd stond Servé op en op dat moment kwamen er veel mensen het café – eetkamer uitgelopen en stond het terras helemaal vol. Na een mooie speech van de burgemeester werd Servé door burgemeester Onno Hoes, namens Koningin Beatrix, benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Servé had zijn benoeming te danken aan zijn grote inspanningen bij de volgende verenigingen:

sinds 1961 lid van Scouting St. Theresia, sinds 1974 lid van vereniging De Trekkers (waarvan Servé sinds 1993 voorzitter is), actief bij onze fanfare Sint Servatius Biesland Maastricht en bij Katerjach. En sinds 2008 maakt Servé deel uit van ‘t Struyskommitee in functie van secretaris.