Pers: Fanfare Sint Servatius speelt sterren van de hemel in stadspark

Door  Cindy Verhoef, redacteur  Maastricht Dichtbij

MAASTRICHT – In het stadspark was het vanmiddag weer tijd voor het gratis zomerconcert. Die concerten blijken een grote hit te zijn in Maastricht. Iedere week zijn de concerten goed bezocht en vandaag was wel de drukste dag tot nu toe. Met af en toe een straaltje zon was het goed vertoeven in de stad. Om half drie speelde harmonie Kunst Door Oefening (KDO) de eerste noten. Vijftig Maastrichtse hout-, koperblazers en slagwerk muzikanten brachten hun beste tonen ten gehore.

Een uurtje later was het tijd voor ronde twee. Fanfare Sint Servatius uit Biesland, ook aanwezig met 50 muzikanten, speelde een uur lang de sterren van de hemel met hun eigen muziek en uitvoeringen van bekende popnummers. Ere bestuurslid Willy Niesten is meer dan trots op zijn fanfare. ,,Ik ben bijna veertig jaar verbonden aan de fanfare. Ruim 32 jaar vervulde ik de functie van penningmeester. In 2004 maakte de fanfare mij ere bestuurslid. En ik vind het nog steeds fantastisch. Ook vandaag als je kijkt naar de opkomst. Het is nog drukker dan vorige weken!”