Lintjesregen 2015 bereikt Biesland

“Kaomende donderdag geit de fanfaar örregens in Biesland ’n serenaad bringe veur iemand dee veer allemaol good kinne. Veer zowwe ’t sjiek vinde es geer mèt zoe väöl meugelik luij present zeet.”

 

Met deze woorden kondigde onze voorzitter op de repetitie van 17 april de bijzondere serenade aan van afgelopen donderdag 23 april.

 

Ondanks dat niemand echt wist wat we gingen doen, was de fanfare zo goed als compleet toen wij om 20:00 uur de wijk introkken. Zoals altijd trokken de klanken van zowel de drumband als het fanfareorkest veel bekijks van de buurtbewoners.

 

Omdat we richting Koningsdag gingen, groeide de nieuwsgierigheid met elke stap die er gezet werd en werd er bij elke woning van een bekende die we passeerden nieuwsgierig naar binnen gekeken. We werden helaas helemaal niets wijzer. Zelfs enkele dames van het damescomité die ons over de Cannerweg passeerden en op hun paasbest uitzagen lieten niets los.

 

Toen we bij de Susserweg waren aangekomen, maakte onze tambour-maître linksomkeer en liepen wij tot eenieders verbazing terug naar onze fanfarezaal. Hier aangekomen, vertelde onze voorzitter dat hij zojuist telefoon had gehad dat er iets was veranderd. De serenade zou, in plaats van bij café St. Servais, plaatsvinden in onze fanfarezaal. Het zou echter nog even duren en in de tussentijd zouden we nog even wat drinken.

 

Foto: webredactie
Foto: webredactie

Na het fluitje van de tambour-maître stelde de fanfare zich op in de zaal en werd een mars gespeeld. Na deze mars nam de voorzitter het woord en vertelde hij dat de persoon waar we een serenade aan gingen brengen dichter bij ons stond dan we dachten. Er was namelijk een hele familie in de keuken. Deze werd door de voorzitter naar binnen geroepen. Meteen met de familie kwam ook burgemeester Onno Hoes de zaal binnen gelopen.

 

De familie had zich inmiddels voor de bar gepositioneerd, toen de burgemeester zijn speech opende met de woorden: “Nou meneer Meerten, daar staat u dan.” Vanaf dat moment besefte ons bestuurslid Hay Meerten dat alles om hem draaide vanavond. De verbazing was van zijn gezicht te lezen!

 

Hay werd geprezen voor zijn werkzaamheden en betrokkenheid die hij samen met zijn echtgenote toont voor de gemeenschap Lombok in de wijk Biesland. Tevens werd hij geprezen voor zijn vele uren werk die hij besteed als bestuurslid van onze fanfare gedurende de ruim 40 jaar die hij lid is van onze vereniging.

 

Namens Koning Willem-Alexander werd Hay Meerten geridderd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje werd hem door burgemeester Onno Hoes opgespeld.

 

Wij feliciteren Hay met deze welverdiende erkenning voor zijn inzet en gedrevenheid.

Foto: Webredactie
Foto: Webredactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


9 − zeven =