In memoriam- Jan Dinjens

In memoriam – Jan Dinjens
28 december 1947 – 13 juli 2015

Afgelopen week ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid Jan Dinjens is overleden. Wij wisten al langer dat de gezondheid van Jan de laatste 2 1/2 jaar vaak te wensen over liet. En ondanks dat kwam dit bericht onverwacht.

Jan is zo’n 35 tot 40 jaar spelend lid geweest. Daarbij is hij ook nog geruime tijd muzikaal leider geweest van onze kapel. Hij was absoluut een zeer goede muzikant. Die daarbij ook van een feestje hield. In de vroegere jaren heeft hij heel wat dansjes gewaagd tijdens een van de vele feesten bij onze fanfare. Zo is er een anekdote als Jan begon te niezen; dan wisten de feestgangers dat hij voldoende pilsjes op had en ging hij ook spontaan naar huis. Dit geeft zeker aan wat voor een man Jan was; niet zo op de voorgrond. Vele kennen hem dan ook als een rustige man.

Jan als leider van de Kapel- foto dhr Nijs.

Jan woonde in Biesland aan de Cannerweg. Hij zorgde er dan ook voor dat tijdens de processie de processievlaggetjes langs de route klaar stonden. Ook kon je Jan wandeld in Biesland tegenkomen met zijn herdershond. Zodra de fanfare door Biesland trok stond hij aan de voordeur te luisteren naar de muzikale klanken. Je zag hem dan zichtbaar genieten.

Dit jaar zou hij maar liefst 2x gehuldigd worden. Bij onze zustervereniging de Bobbel zou hij dit jaar 40 jaar lid zijn. Hier is hij ruim 25 jaar de man geweest die regie had over het stoken van de oven tijdens het jaarlijkse schapenvlees eten. Maar ook bij onze vereniging zou hij dit jaar een jubileum vieren. Tijdens onze jaarlijkse St. Cecilia feest zou hij gehuldigd worden in verband met zijn maar liefst 50 jarig lidmaatschap.

Jan bij de oven -foto Pierre Habets

Wij verliezen in Jan een zeer erkentelijk lid van onze fanfare. Wij zullen hem herdenken tijdens de plechtige uitvaartdienst. Deze vindt plaats op zaterdag 18 juli 2015 om 11.00 uur in de St. Theresiakerk in Biesland. Natuurlijk is de fanfare aanwezig om de mis muzikaal op te luisteren.

1 comment for “In memoriam- Jan Dinjens

1. Winand Dinjens
    26 juli, 2015 at 11:26

Beste bestuur, dirigent, leden en damescomité van de Fanfare St. Servatius,

Hierbij wil de familie van Jan Dinjens jullie hartelijk danken voor de warme belangstelling bij het overlijden van Jan. De mooie bloemen en de geweldige muzikale opluistering, zowel de keuze als de uitvoering van de muziek, tijdens de uitvaartdienst hebben ons goed gedaan.
    Voorzitter Wim Knols hartelijk bedankt voor de mooie woorden over Jan waarbij ook de activiteiten van Jan bij de “de Bobbel” betrokken werden.

Met de hartelijke groeten, en tot gaw.

Winand