Vrijwilligersprijs 2016

Elk jaar wordt door de gemeente Maastricht de vrijwilligersprijs uitgereikt. Met veel trots kunnen wij u melden dat mevr. Sturmans is genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2016 in de categorie vrouw.

Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor Maastricht. Onze stad kent ruim 23.000 vrijwilligers van jong tot oud. Zonder deze vrijwilligers zouden veel vanzelfsprekendheden zomaar stil komen te liggen. Vrijwilligers vind je overal: in de sport, in het onderwijs, in de wijken, in de zorg, bij verenigingen, maar ook bij (culturele) evenementen zijn ze vaak actief. Vrijwilligers zijn de motor van Maastricht. Zonder hen zou Maastricht géén Mestreech zijn.

De gemeente Maastricht waardeert dit enorm en organiseert ieder jaar de Vrijwilligersprijs Maastricht. Voor deze categorie konden personen, organisaties en bedrijven worden aangemeld in de volgende categorieën: man, vrouw, jongere(n), organisatie en bedrijf.

Iedereen die de fanfare kent, kent ook mevr. Sturmans, of gewoon Miep. Als bestuurslid is zij verantwoordelijke voor de PR en als 3e secretaris zorgt zij dat de presentielijsten wekelijks worden ingevuld. Deze bestuursfuncties zijn slechts een fractie van de rol die onze Miep vervult bij de vereniging. Door velen wordt zij omschreven als de moeder van de fanfare. Zij weet wat er bij iedereen speelt, staat altijd klaar voor een persoonlijk praatje, en straalt de kracht van onze fanfare uit: plezier, gebondenheid, betrokkenheid en gedrevenheid.

Eind januari werd mevr. Sturmans geheel verrast met een telefoontje van de organisatie van de Vrijwilligersprijs. Van de 28 aanmeldingen was zij met twee andere dames genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2016. Hiervoor moest zij worden geïnterviewd en werd er een fotoshoot met haar gehouden. Trots als een pauw, maar toch enigszins wat nerveus, ging Miep naar Kracht12. Op zeer professionele wijze werd zij geïnterviewd en gefotografeerd.

Op zaterdag 12 maart 2016 is de finale en krijgen de genomineerden te horen of zij de prijs in ontvangst mogen nemen. Er kan niet worden gestemd, een vakjury zal bepalen wie de prijs het meest heeft verdiend.

Wij vinden dat we mevr. Sturmans nu al een dikke proficiat mogen wensen. Een zeer verdiende nominatie en wij hopen dat we vanaf 12 maart mogen zeggen de Leukste Vereniging van Maastricht ook de beste vrouwelijke Vrijwilliger van 2016 in haar midden heeft!

1 comment for “Vrijwilligersprijs 2016

1. Jo Franssen
    14 februari, 2016 at 00:45

Alhoewel veel mensen iets doen binnen onze fanfare vind ik de nominatie van Miep
    fantastisch
    Zij verdiend dit in hoge mate.

Vanmiddag zelfs bij mij op ziekenbezoek geweest namens het bestuur en leden van
    onze vereniging, met een werkelijk mooi bloemstuk en een kaart de namen van onze leden.
    Bedankt.

Ik hoop van harte dat zij de winnaar word.

Met muzikale groet,
    Jo