Muziekonderwijs J.F. Kennedyschool

Dinsdag 20 februari 2018 verzorgden enthousiaste leden van onze fanfare de eerste naschoolse muziekles op de John F. Kennyschool in de Maastrichtse wijk Belfort.

Ondanks dat de kinderen vanwege een studiedag een vrije dag hadden, en het buiten stralend weer was, mochten wij 14 zeer gemotiveerde kinderen ontvangen. Onze leden Arno Goddin, Jack Habets, Daisy Huijdts, Marly Leboux en Goswin Steijns hebben een leuke middag gehad met deze jonge talentjes. 4 leerlingen hebben geoefend op een alt saxofoon, 1 jongeman had genoeg spierballen om een hoorn te kunnen bespelen, 2 leerlingen lieten horen wat ze konden op een trombone, 2 leerlingen bliezen al mooie tonen uit een bariton, en het klein koper werd vertegenwoordigd op 2 trompetten en 3 bugels.

De kinderen werden verdeeld in groepjes van 3 of 4, gerelateerd aan het instrument. Omdat wij het als fanfare belangrijk vinden dat muziek maken blijft leven, investeren wij in de jeugd in onze omgeving. In samenwerking met de John F. Kennedyschool is dit project opgestart. De leerlingen van groep 6 krijgen elke vrijdagochtend op school muziekles van hun eigen muziekdocent. De leerlingen die dit leuk vinden, mogen dan op dinsdagmiddag (na schooltijd) hun geleerde muziekvaardigheden in praktijk brengen op echte muziekinstrumenten die door de fanfare ter beschikking worden gesteld. Aan het einde van het schooljaar zullen de leerlingen die deel hebben genomen laten horen wat ze geleerd hebben en zullen zij individueel én gezamenlijk van zich laten horen!

1. 2. 3. 4.