In Memoriam: Paul Doyen

Op 1 december jl. is op 80 jarige leeftijd ons voormalig lid Paul Doyen overleden.
Voorstelling nieuwe uniformen 1964 Habets-Nijs-Doyen

Paul werd in 1958 lid van onze fanfare, toen hij als toekomstige schoonzoon van Noonk Jeu Herben min of meer gedwongen moest overstappen van fanfare Kunst na Arbeid, waar hij sinds 1950 slagwerker was.

Tot 1966 was Paul tambour-maître en instructeur bij onze drumband. In deze jaren behaalde de drumband, maar ook hijzelf, meerdere 1e prijzen.

Feest café

Paul bleef daarna nog tot ver in de jaren 90 als slagwerker van de fanfare actief. Ook bij de kapel verzorgde hij af en toe het slagwerk en op latere leeftijd durfde hij daar met carnaval ook wel eens de bas te blazen.

Carnavalsdinsdag prijzenuitreiken met prins-BieslanderMusikanten1974b

Slagwerk zat echter in zijn bloed, in de beginjaren van de Tempeleers was hij slagwerker bij de Hofkapel de Oeretoekers , maar ook bij het Limburgs Symfonisch Accordeon-Orkest was hij vaste paukenist van 1958 tot 1971.

Tijdens de afscheidsviering van Paul werd, bij binnenkomst in het crematorium, ‘Heal the world’ van onze jubileum cd uit 1994 gespeeld, waarop hij zelf nog de pauken sloeg. De laatste jaren werd deze cd thuis nog veel opgezet en volgde Paul de fanfare van op afstand via het internet of via opnames die zijn schoonbroer Willy Nijs hem toestuurde.

Ondanks dat Paul lid was van vele verenigingen heeft ‘de fanfaar’ altijd een speciaal plekje gehad. Eventuele rouwbetuigingen mogen naar paul-tonny@outlook.com worden gestuurd.