Jubilarissen 2019

Behalve het 115-jarig bestaan van de fanfare, vieren we in 2019 ook het jubileum van 7 jubilarissen, die gezamenlijk goed zijn voor maar liefst 290 jaar verenigingshistorie!

 

De volgende mensen werden op zaterdag 9 november 2019 tijdens ons Cecileafeest gehuldigd omdat zij hun jubileum bij de fanfare vierden:

 

Gabriëlle Hardy, 12,5 jaar lid

Foto: C. Weijenberg
Foto: C. Weijenberg

Gabriëlle is een enthousiast lid van onze drumband. Met een vader die als Tambour-Maitre de vereniging op straat leidt, was een carrière als tambour voor Gabriëlle onvermijdelijk. Ook zelf zorgt Gabriëlle voor nieuwe aanwas bij de drumband. Haar kinderen lopen ook mee met de fanfare. Dit begon als dragers van het kussen, maar inmiddels lopen de kids ook op straat mee.

 

We danken Gabriëlle voor haar inzet bij de fanfare en hopen nog minimaal 12,5 te mogen genieten van haar lidmaatschap bij onze fanfare.

 

 

Stephan van der Meulen, 12,5 jaar lid

Foto: C. Weijenberg
Foto: C. Weijenberg

Ook Stephan is de muziek met de paplepel ingegoten. Zijn vader Corné is immers de dirigent van de vereniging. Op jonge leeftijd wilde Stephan niks weten van de fanfare en het maken van muziek, maar ook bij Stephan kwam het verstand met de jaren en inmiddels is hij een onmisbare kracht binnen onze vereniging. Zowel bij de drumband als bij het muziekkorps zorgt Stephan dat de andere muzikanten maat weten te houden en het juiste tempo spelen.

Zowel bij Garderizzjemint de Kachelpiepers als in Biesland zorgt Stephan voor de nodige gezelligheid en muzikaliteit. Ook Stephan feliciteren we met zijn jubileum en danken hem voor de inzet bij onze vereniging. En ook Stephan hopen we nog lange tijd als lid te mogen blijven verwelkomen in Biesland.

 

 

Bernard Leenders, 25 jaar lid

Foto: C. Weijenberg
Foto: C. Weijenberg

Bernard is de afgelopen 25 jaar aan onze vereniging verbonden geweest als bestuurslid. Ondanks dat hij geen muziekinstrument speelt, is hij elke vrijdag aanwezig tijdens de repetities. Bernard is één van de werkpaarden die we in onze vereniging rijk zijn. Dit bewijst hij tijdens de optredens waar hij zorgt dat het slagwerk wordt vervoerd naar de concertlocatie, maar ook bij de verbouw en onderhoud van ons clublokaal kunnen we altijd rekenen op de inzet van Bernard.

Ook Bernard heeft gezorgd voor nieuwe aanwas binnen de vereniging. Zijn echtgenote heeft in het verleden bij de fanfare gespeeld, maar zijn dochter en inmiddels ook kleindochter zijn trouwe leden van de fanfare.

We feliciteren Bernard met zijn 25-jarig jubileum in Biesland en gaan er van uit dat we ook hem nog heel lang mogen verwelkomen bij onze mooie vereniging.

 

Eddie Hogenboom, 60 jaar lid

Foto: C. Weijenberg
Foto: C. Weijenberg

Eddie is één van de leden die maar liefst 60 jaar lid is van de fanfare. In zijn jeugdjaren kwam Eddie als gamin samen met Armand Puts bij de fanfare. Inmiddels is hij als lid van de drumband een graag gezien gezicht in alle lagen van de fanfare. Eddie staat bekend om zijn opmerkingen: “‘t pak ziech good hè”, “Sjiek hè, veer waore mèt vaol maan hè!”. Kortom een onuitputtelijke bron van aanstekelijke  positiviteit en betrokkenheid bij zijn fanfare.  Eddie slaat geen optreden over en is ook vrijwel altijd aanwezig tijdens de repetities.

We feliciteren Eddie met zijn 60-jarig jubileum bij de fanfare en hopen nog lang te mogen genieten van zijn positiviteit en enthousiasme die hij mee neemt naar de vereniging.

 

 

 

Jo Nicolaes, 60 jaar lid

Foto: C. Weijenberg
Foto: C. Weijenberg

Jo is een muzikant pur sang, maar ook ‘ne echte Biesländer. Geboren en getogen aan de Cannerweg hoefde hij vroeger de straat maar over te steken om te komen repeteren. Behalve zijn ontzettend trouwe repetitiebezoek laat hij ook vrijwel geen optreden aan zich voorbij gaan. Jo kan genieten van de concerten die we geven en zou als ultieme droom nog een keer met de fanfare op concours gaan. Behalve bij de fanfare is Jo ook één van de drijvende krachten achter ons senioren koper ensemble Aaijt Koper. Als penningmeester van Aaijt Koper zorgt Jo er jaarlijks tijdens de algemene ledenvergadering voor de dat fanfare een mooie donatie krijgt.

We feliciteren Jo met zijn 60-jarig jubileum bij de fanfare en willen graag nog heel lang gebruik kunnen maken van zijn muzikale enthousiasme.

 

Jack Habets, 60 jaar lid

Foto: C. Weijenberg
Foto: C. Weijenberg

Net zoals Jo is ook Jack ‘ne echte Biesländer en rasmuzikant. Jack heeft veel muziekinstrumenten binnen de fanfare mogen spelen en is inmiddels geland op de plaats van de eerste bugel. Of dit het eindstation is, is natuurlijk nooit een garantie als je Jack Habets heet! De alerte kijker heeft Jack het afgelopen processie seizoen immers al betrapt op de sousafoon. Ook Jack is één van de drijvende krachten achter ons senioren koper ensemble Aaijt Koper. Mede dankzij de muziekkeuze van Jack is het ensemble een graag geziene gast in zowel de Theresiakerk als menig kapellentreffen.

Ook Jack feliciteren we met zijn 60-jarig jubileum bij de fanfare en ook Jack zien we graag nog vele jaren verschijnen op de repetities en optredens binnen de fanfare, ongeacht welk instrument hij mee neemt!

 

 

Armand Puts, 60 jaar lid

Foto: C. Weijenberg
Foto: C. Weijenberg

Armand kwam als kleine gamin met zijn vriend Eddie Hogenboom mee naar de fanfare. Armand staat tijdens de concerten achter de fanfare, een klein beetje verstopt achter de dikke trom. Ook hij zorgt er voor dat de fanfare de juiste maat speelt en het tempo dat de dirigent aangeeft blijft spelen. Niet alleen op muzikaal vlak is Armand een steunpilaar voor de fanfare, ook in de exploitatie van de zaal is hij een drijvende kracht. Op vrijdagen staat hij samen met zijn partner in crime Eugène Mourmans menig uurtje achter de bar om iedereen van zijn drankje te voorzien. Verder ondersteunt hij de stichting Beheer onroerend goed Fanfare Sint Servatius met de inkoop van drank zodat ook andere verenigingen die gebruik maken van onze zaal in de pauze van hun activiteit een drankje kunnen nuttigen.

We feliciteren Armand met zijn 60-jarig jubileum in Biesland en hopen hem nog lang te mogen bewonderen achter zowel de dikke trom als de bar.

  3 comments for “Jubilarissen 2019

 1. Breur
  11 november, 2019 at 19:41

  Ik feliciteer de fanfare met zulke geweldige leden en ook de jubilarissen vaan harte perficia en nog väöl jaore in gooi gezoondheid!
  Veer zien is op’t concert,es iech tenminste de kaarte op tied krijg.

 2. Mieke Westenberg - Hendriks
  12 november, 2019 at 19:54

  Geweldig! Hartelijke felicitaties voor de jubilarissen! In de tijd dat ik nog in Biesland woonde hebben wij erg genoten van de fanfare, vooral in de zomer, als er gerepeteerd werd in de “leimkol”! De 60 jarige jubilarissen zullen zich dat nog wel herinneren! Perfisia en nog hiel väöl sjoen jaore geweens!

 3. 13 november, 2019 at 00:57

  Geweldige fanfare, super jubilarissen en ik vond het super hun avond te mogen fotograferen, de foto’s komen eraan. Groetjes Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


3 + zeven =