Jubileumconcert en onderscheiding voor Corné van der Meulen

115 jaar fanfare Sint Servatius Biesland Maastricht

Het 115 jarig bestaan van onze vereniging werd op 23 november 2019 gevierd met een jubileumconcert in zaal ‘t Paenhuys in het Belgische Riemst. Zowel de drumband als het muziekkorps zorgden voor een avond vol afwisseling voor de bijna 400 bezoekers van het concert.

Drumband en muziekkorps lieten samen enkele muziekstukken horen, maar ook individueel lieten zij zich van hun beste kant zien. De drumband bracht de bezoekers in Zuid-Amerikaanse sfeer en liet de bezoekers swingen waarbij de handjes flink tegen elkaar gingen.

Ook het muziekkorps liet de zaal swingen en schudden. In het begin in het bekende fanfare uniform, maar na de pauze kwamen de leden op het podium in zwarte kleding, voorzien van een (Bieslands) blauw accent. Het muzikale hoogtepunt van het concert vond plaats in het tweede deel van het concert. Een jubileummedley die was gearrangeerd door twee van onze eigen mensen. Dirigent Corné van der Meulen en trompetist Charles Peeters arrangeerden speciaal voor de fanfare een pop medley met bekende liedjes van onder meer Michael Jackson, Justin Timberlake, Stevie Wonder en Queen. Samen met zanger Geralt van Gemert en zangeres Mirjam Erkens werd er gewerkt naar het muzikale hoogtepunt van de avond.

Foto: P. Abraas

Stedelijke onderscheiding voor Corné van der Meulen

De avond kreeg een onverwachte gouden rand. Na het bedanken met mooie woorden en bloemen van de voorzitter, kwam de loco burgemeester van Maastricht op het podium. Aangezien hij de ambtsketen droeg, was al snel duidelijk dat hij niet zonder reden kwam. Nadat de fanfare eerst werd gecomplimenteerd met het zojuist gegeven concert, maar voor de goede sfeer en levendigheid van de vereniging, richtte de loco burgemeester, en wethouder van cultuur, Jim Janssen zich tot onze dirigent Corné van der Meulen. Terwijl Corné nog “verpòpzak” luisterde, hoorden alle aanwezigen in de zaal dat het college van Burgemeester en Wethouders had besloten om Corné te onderscheiden met de Trichter. Een onderscheiding voor personen die zich op een uitstekende manier nuttig hebben gemaakt voor de stad Maastricht.

Voor menigeen was het geen verrassing dat Corné zijn enthousiasme, geduld en drive werden geroemd en aangehaald als reden voor deze onderscheiding. Het feit dat Corné verantwoordelijk is voor het opleiden en enthousiasmeren van vele individuele muzikanten voor de blaasmuziek, en daarnaast de verbindende factor is voor vele muziekverenigingen in de stad Maastricht en ver daar buiten maken hem een belangrijke ambassadeur van de Zuid-Limburgse traditie en historie van de blaasmuziek.  Dit was de aanleiding voor het college om Corné te eren met deze onderscheiding.

Foto: L. Bouvrie
Foto: H. Heubel
Foto: S. van der Meulen

Concert in de media

Zowel ons concert als de onderscheiding van Corné was in verschillende media terug te lezen:

Thuis in Maastricht (uitgebreid sfeerverslag)

Thuis in Maastricht

Dagblad de Limburger

RTV Maastricht

Programma

Wilt u nog een keer het volledige programma terugkijken dat we tijdens deze avond hebben gepresenteerd? Dat kan via onderstaand document.

Programmaboekje jubileumconcert