Dirigent

IMG_2703 trim

Corné van der Meulen is al sinds 1978 dirigent van onze fanfare en zonder meer dé belangrijkste pijler van onze vereniging.

Persoonlijk

Hij is geboren op 9 december 1955 te Maastricht en is getrouwd met Francoise Buchholz. Samen hebben ze twee kinderen, dochter Joyce en zoon Stephan. Stephan is ook bij onze fanfare, als drummer bij het slagwerkregister.

Al in zijn jeugdjaren wist Corné dat muziek zijn passie zou worden. Op 7-jarige leeftijd werd hij trompettist van de fanfare Sint Hubertus te Boscherveld. Hij is overigens ook al weer vele jaren dirigent van die fanfare.

Na afronding van de muziekschool en voortgezet onderwijs is hij in 1979 aan het conservatorium in Maastricht afgestudeerd. Tijdens zijn studie was hij onder meer trompettist bij het orkest van Willy Schobben en freelance musicus bij platenmaatschappij Johnny Hoes te Weert. In 1990 studeerde hij af voor het zogenaamde Groot Diploma HaFa-directie.

Sinds 1978 is hij werkzaam als muziekdocent op scholen en als dirigent voor diverse fanfares en harmonieën. Hij is absoluut een bekendheid in de muziekwereld.

Bij onze fanfare

In 1978 heeft hij gesolliciteerd bij onze fanfare en is op gesprek geweest bij wijlen opa Herben. En werd aangesteld door toenmalig bestuurslid Jo Franssen, die ook nu nog actief voor onze vereniging is.

Destijds bestond het fanfareorkest uit ca. 18 leden die oefenden in café Servais aan de IMG_2006Susserweg. Een krappe bezetting op amateurniveau. Vooral via de jeugdopleiding en geleidelijke kwaliteitsverbetering is de fanfare langzaam en gestaag gegroeid. Zo rond 2000 had onze fanfare zo’n spelende 30 leden. En het werden er steeds meer tot de circa 50 spelende leden van nu. Velen van ons zijn door Corné zelf opgeleid. En velen worden nog opgeleid.

In de jaren 80 en 90 is onze fanfare zeer succesvol geweest op bondsconcoursen, zelfs met landelijke prijzen. We gaan nu niet meer op concours, maar qua niveau zitten we op de derde divisie. Ook een verdienste van Corné.

Bondsconcours 1993 001

Bij Corné staat de prestatie op zich niet op de eerste plaats, maar vooral de verenigingsband, het plezier in de muziek en respect voor een ieder. Hij stimuleert vooral en dat op bijzonder prettige vorm, met af en toe een gezonde dosis humor tussendoor. Hij is echt een bijzonder aangenaam mens en een voortreffelijke dirigent. Natuurlijk werkt hij ook aan de verhoging van ons niveau en zorgt hij middels opleiding van de jeugd voor de toekomst van onze fanfare.

IMG_1988

Hij prijst onze fanfare vooral voor de onderlinge band, de muzikaliteit, de positieve sfeer, onze speelvreugde, onze verbondenheid met Maastricht en vooral met Biesland en onze fijne luxe nieuwe zaal.