Drumband

drumband1

 

Wanneer u de fanfare aan hoort komen, dan gaat dit meestal gepaard met een flink geroffel van de trommels.

 

Dat is onze drumband, bestaande uit ca. 20 ‘tamboers’: scherpe (platte) trommen, diepe trommen, overslag (grote trom) en cymbaal (deksels). Jong en ouder, meisjes/dames en jongens/heren, in prima samenwerking lopen ze voorop als we uittrekken.

En behalve goed trommelen (niveau 3e divisie) kunnen ze ook prima marcheren en zijn  dan ook in alle opzichten het visitekaartje van onze fanfare.Op straat drummen ze tussen de muziekmarsen in, maar steeds vaker ook met het fanfare orkest samen. En dat klinkt als een klok.

De drumband heeft een eigen repertoire van verschillende drummarsen en een aantal concertwerken.  Ze treedt ook op als zelfstandige groep, bijvoorbeeld bij de verschillende drumbandfestivals in Maastricht en omstreken.

Tijdens concerten van de fanfare brengt de drumband zelfstandig of in samenwerking met het fanfare orkest diverse drumstukken ten gehore. Vaak worden dan bijzondere instrumenten bespeeld, zoals snaredrum en bongo’s.

drumband2

De drumband heeft een gestaag groeiende bezetting, waar leden van jong tot oud met veel plezier aan mee doen. Dankzij de enthousiaste leiding van André Bleus is er een stijgende lijn te zien in het niveau van de drumband, waarbij iedereen in zijn waarde wordt gelaten. De lat wordt niet te hoog gelegd, waardoor de drumband voor iedereen toegankelijk blijft. Ondanks dit worden de werken die de drumband ten gehore brengt steeds spectaculairder.

De drumband repeteert iedere week op vrijdagavond van 19.00u tot 20.00u. De drumband probeert continu afwisseling te houden in hun werk en zoekt constant naar nieuwe uitdagingen. Regelmatig vinden er ook exercitieavonden plaats, o.l.v. onze tambour-maître Peter Hardy.

Bent u, door het lezen van onze site geïnteresseerd om bij onze fanfare te komen, neem dan vrijblijvend via Interesse/Lid worden? contact op of loop binnen tijdens een van onze repetities.