Ere vice voorzitter de heer Mart Vissers

De heer Mart Vissers was sinds 1975 directeur van Vissers Wegenbouw en woonde in die tijd in Biesland. Hij is meer dan 25 jaar voorzitter geweest van ons bestuur.

img056 getrimdWij herinneren ons zijn natuurlijk en warme gezag, zijn rust en stabiliteit, zijn droge humor, zijn uitstekende communicatieve vaardigheden en zijn grote betrokkenheid bij onze fanfare. Voor ons is het nog altijd dhr Vissers en niet Mart, niet uit afstand, maar uit groot respect voor hem.

Problemen pakte hij rustig en doortastend aan. De jaarlijkse ledenvergaderingen, voor menig vereniging toch vaak een langlopende sessie, rolde onder zijn aansturing soepel, snel en toch sfeervol naar het eind. Aan het begin was er, dat ging ook zo natuurlijk, steeds een Christelijke groet.

Onder zijn leiding werd onze dorpse en amateurachtige fanfare gestaag een grote fanfare, die in een tijdspanne van nog geen 15 jaar tijdens bondsconcoursen 3x promoveerde naar de klasse Uitmuntendheid en een naam werd in Maastricht. Ook werd onder zijn voorzitterschap onze huidige dirigent Corné van der Meulen aangetrokken. En werd door jeugdopleidingen de basis gelegd voor de omvang en de kwaliteit van nu.

Door zijn groot netwerk nam het aantal optredens toe. Hij ontving ook als voorzitter de vlag van de Eifelkapelle uit Gransdorf. Materieel heeft hij ook voor onze fanfare veel betekend, gelukkig maar, want groeien kost geld.

In 1990 kondigde hij zijn afscheid aan en introduceerde de heer Toon Jansen als nieuwe voorzitter. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot ere vice voorzitter, als blijk voor zijn zeer grote verdiensten.