Hoogtepunten

De fanfare bestaat al meer dan 100 jaar. In deze periode heeft de fanfare al vele hoogtepunten beleefd. Hieronder treft u de hoogtepunten van de laatste jaren. Onder historie op deze website vindt u informatie over de tijd hiervoor.

Mobiel Carillon

CarillonZo hebben wij in 2008 midden in het Aldenhofpark, pal naast de Berenkuil een concert gehouden met medewerking van de stadsbeiaardier Frank Steijns op zijn mobiele carillon. Het was die zondag een prachtige, zonnige dag, waardoor vele families een gezellige stadswandeling maakten. Er stroomde spontaan veel publiek toe. Zo hebben velen kunnen genieten van een laagdrempelig, uniek concert.

Kerstconcert Ainsi

Ainsi18 december 2009 was er een concert in Ainsi. Dit is een voormalige fabriekshal van de cementfabriek Enci.

Zo vlak voor de kerst gaf de fanfare in samenwerking met het ENCI koor een kerstconcert.

Het publiek kon genieten van een wisselend muziekprogramma. De solisten Fenna Ograjensek http://www.fennaograjensek.com/ en Ivo van der Bijl http://www.ivovanderbijl.com/ ontbraken niet op dit unieke concert.

De Bieslandse doedelzakspeler de heer Goosens gaf een prachtige vertolking van Highland Cathedral. Al met al een magnifiek concert, waar de zaal duidelijk te klein voor was.

Kerstconcert Bonbonnière

bonbonniereEen jaar later is de vereniging op zoek gegaan naar een grotere locatie, die werd gevonden bij de Bonbonnière.

Dit is de ‘oude’, maar wel zeer fraaie vroegere schouwburg.

Op 17 december 2010 werd hier een afwisselend (kerst)programma gepresenteerd met moderne muziek zoals ‘Utopia’, ‘Olympic Spirit’ en ‘Pirates of the Caribbean’.

Maar natuurlijk kon ook kerstmuziek niet ontbreken en klonk de medley een Swinkling Christmas (mét kerstman en het voltallige fanfareorkest met kerstmuts).

0De solisten Fenna Ograjensek en Ivo van der Bijl waren weer aanwezig.

Zij brachten prachtige liederen ten gehore zoals ‘Strangers in the night’ en ‘O mio babino care’.

Natuurlijk gaf ook onze drumband een spetterend optreden van de stukken ‘D.V.T-mars’, waarin het op dat moment jongste drumbandlid Yana Habets een prachtige solo trommelde. Ook ‘Five rythm cyclus’ en ‘El Parada’ werden ten gehore gebracht. En als afsluiter speelde de fanfare met de drumband de concertmars ‘Thanks’.

Om bij de woorden van onze voorzitter te blijven: dit was een fantastisch concert.

Opening zaal

Foto-T3IORNYVIn 2011 werd onze nieuwe fanfarezaal aan het Theresiaplein feestelijk geopend door burgemeester Onno Hoes.

Door een slag op de gong is ons geheel eigen repetitielokaal geopend.

Daarna is een feestelijk concert gegeven op de binnenplaats van ons nieuwe verenigingslokaal, waar de burgemeester aandachtig bleef luisteren.

Kleinere concerten

In 2012 hebben wij verschillende kleine concerten gegeven, onder meer bij Buitengoed Slavante.

IMG_4133Wij zijn ook diverse malen aanwezig geweest in “onze” Sint Theresiakerk om verschillende missen op te luisteren.

Zoals Allerheiligen, de mis voor de plechtige communie en natuurlijk de traditionele kerstviering voor de kinderen.

Concert met Avanti

Na vele maanden hart repeteren hebben we op 10 maart 2013 samen met het Symfonie Orkest Avanti een concert verzorgd in de Sint Theresiakerk in Biesland. Bijzonder is dat we de fanfare en het symfonieorkest niet alleen afzonderlijk muziek uitvoerden, maar ook gezamenlijk. En met solisten van beide orkesten.

Concert Servatius Avantie  19

Honderden mensen bezochten dit concert en waren naderhand zeer lovend.

110-jarig bestaan

In 2014 zal de vereniging haar 110 jarig bestaan vieren. Ook dit moment zal niet zomaar voorbij gaan. Voorbereidingen voor dit feestelijke jaar vinden al volop plaats.