Onderdirigent

IMG_2767 trimEsther van Hoof-Roelofs (1977) is onze onder-dirigent. Dat betekent dat zij dirigent Corné van der Meulen vervangt bij afwezigheid: bij repetities, bij uitvoeringen en tijdens het uittrekken van de fanfare.

De directie-partijen zijn haar natuurlijk niet vreemd. En door de vele repetities kent ze de meeste partijen uit haar hoofd. En ze weet hoe het totaalbeeld moet klinken.

Dirigeren vindt ze fijn om te doen. Ze waardeert het dat de fanfareleden haar instructies goed en positief oppakken. Ze prijst de leuke sfeer. Die vindt ze uniek: gezellig, met veel speelplezier, met de nodige humor, maar toch ook met discipline en aandacht. Ze ziet zich als een perfectionist. Ze vraagt dan ookwel inzet bij de lessen en bij de repetities, maar ze doet dat op een positieve manier!

Foto hieronder: Esther dirigeert de fanfare tijdens het 100 jarig jubileumconcert in het Theater aan de Vrijthof:

100 jaar

 

Andere taken

IMG_4807 trim

 

Daarnaast is ze bij de fanfare ook docent rietinstrumenten (sopraansax, tenorsax en altsax) en ze begeleidt de betreffende partij-repetities.

Ze speelt zeer verdienstelijk sopraansax, vaak met prachtige, maar wel lastige, solo’s.

 

 

Esther = muziek

Naast de fanfare is ze ook lid van de kapel Biesländer Musikanten, de Wieker Fanfare St. Franciscus, kapel Hel Hoeg & Zaat, kapel Maestricht Musik Band en de Wortelleboere. Ze zegt wel eens: de kast hangt vol met uniformen.

Thuis neemt blaasmuziek een belangrijke plaats in. Ze is geabonneerd op de Haske cd’s met nieuw uitgebrachte muziekstukken. Vooral muziek van de componisten Jacob de Haan, en Wim Laseroms spreken haar aan. En waar mogelijk bezoekt ze met haar gezin uitvoeringen.

IMG_4265 trim LiamHaar man Ton speelt prima tuba en is ook muzikaal zeer actief.

Zoontje Liam heeft een speelgoed saxofoon en speelt met uitvoeringen zeer serieus mee: hartveroverend!

En of het nog niet genoeg is: zus Rachel speelt altsax, haar schoonbroer Roger Koch trompet en haar nichtje Mignon bugel.

Haar ouders zijn trouwe supporters.

 

SS855300 trimLiefde voor de muziek

Haar opa, die trompettist was bij de fanfare St. Joezep, heeft haar de liefde voor blaasmuziek en voor fanfares bijgebracht. Hij nam de kleinkinderen altijd mee en al vroeg is Esther tamboer geworden en speelde ze sopraansax: het spelen zat en zit haar in de genen. Eerst bij St. Joezep en vanaf 1990 bij onze fanfare. Ze heeft de volledige muziekschool (A t/m D) afgerond.

Biesland

Esther is geboren en getogen in Wyckerpoort, maar door de nauwe band met onze fanfare voelt ze zich innig verbonden met Biesland. Toen ze trouwde was dat voor haar vanzelf- sprekend in de Sint Theresiakerk, met muzikale opluistering van de fanfare St. Servatius en de Wieker fanfare St. Franciscus.